Geschiedenis

Voor het ontstaan van onze tafeltennisclub moeten we terug naar het begin van de jaren '70 van de 20ste eeuw. In de Jozef Smeetslaan in Mechelen a/d Maas wordt JT71 opgericht door Jean Vigneron. JT stond voor JeugdTehuis, en er werd naast tafeltennis ook aan onder meer zaalvoetbal en basketbal gedaan. Gedurende meer dan 20 jaar vormde Jean samen met zijn zonen Michel, als voorzitter, en René Vigneron het bestuur van JT71. Die naam werd trouwens na enkele jaren omgedoopt tot TTC Maasmechelen, en we verhuisden naar het Cultureel Centrum in Eisden.

In 1974 werden voor het eerst twee ploegen ingeschreven in de provinciale interclub. De A-ploeg werd meteen kampioen en mocht dus het volgende jaar in derde provinciale aantreden. De komende jaren zou die A-ploeg zwerven tussen derde en tweede provinciale, terwijl het gestaag groeiende ledenaantal ervoor zorgde dat er ook een C- en een D-ploeg ingeschreven werd.

In het seizoen 1995 - 1996 beleefde de club een absoluut hoogtepunt: De A-ploeg speelde kampioen in tweede, de B-ploeg in derde en de C-ploeg in vijfde provinciale. Dit leverde ons de titel van "Sportclub van het jaar" op in Maasmechelen. Voor het eerst mochten we dus aantreden in eerste provinciale. In die periode verhuisden we ook van Eisden naar de sporthal in Boorsem, en werd de naam veranderd in TTC Mattec. Mattec staat voor MAasmechelse TafelTEnnisClub.

De jaren rond de eeuwwisseling waren op sportief gebied iets minder spectaculair, maar in 2003 volgde een nieuw hoogtepunt. Zowel de A- als de B-ploeg speelden kampioen in hun reeks, en als kers op de taart won onze A-ploeg in Roeselare de titel van Vlaams Kampioen in derde provinciale (zie foto beneden). We gaan hier niet in detail treden, maar de afterparty op de terugweg in Leuven was niet meer of niet minder dan legendarisch te noemen.

De laatste drie jaar hebben we met de B-, C-, D-, E- en F-ploeg vijf nieuwe promoties mogen vieren, en zijn we van vijf ploegen verder uitgegroeid naar een stabiele club met zeven competitieploegen en plusminus 50 leden.

Met dank aan onze anciens en oud-leden om eventjes diep in hun geheugen te graven!

Foto: Mattec A Vlaams Kampioen in 3e provinciale.
vlnr: Ronald Stifter, Erik Donders, Walter Hofmann, Leo De Weerdt